10' προετοιμασία
18' Ψήσιμο
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 28 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, το κύμινο, την πάστα πιπεριάς, το θυμάρι και 50 ml από το ξίδι.
  2. Ρίχνουμε και το κρέας, αλατοπιπερώνουμε και το ανακατεύουμε να καλυφθεί καλά από τη μαρινάδα.
  3. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 2 ώρες, να μαριναριστεί.
  4. Σε μέτριο ταψί ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το υπόλοιπο ξίδι.
  5. Περνάμε το κρέας σε καλαμάκια, χωρίς να σκουπίσουμε τη μαρινάδα, τα τακτοποιούμε στο ταψί και ψήνουμε στο ράφι ακριβώς κάτω από το γκριλ για 14-18 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ψηθούν όπως μας αρέσουν.

Μυστικά

*Πολτοποιούμε 2 καπνιστές πιπεριές Φλωρίνης από βάζο με 1 κ.γ. μπούκοβο καυτερό, αλάτι, 30 ml ξίδι και 30 ml ελαιόλαδο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 183.

Συνταγές με Κρασί

Συνταγές με Μοσχάρι

Συνταγές με Πιπεριές

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών