10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα φιλετάκια (σε δόσεις, αν δεν χωράνε όλα μαζί) για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, ρίχνουμε τα σπαράγγια και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.
  3. Ξαναβάζουμε τα φιλετάκια στο τηγάνι, προσθέτουμε τον άνηθο, την ξινόκρεμα και αλατοπίπερο.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε με κουτάλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, χωρίς να σκεπάσουμε το τηγάνι, για 4-5 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να ενσωματωθεί η ξινόκρεμα.
  5. Σερβίρουμε τη μοσχαρίσια τηγανιά με σπαράγγια και ξινόκρεμα ζεστή με πατάτες τηγανητές.

Μυστικά

Αν δεν βρούμε ξινόκρεμα, χρησιμοποιούμε στραγγιστό γιαούρτι ανακατεμένο με 1 κουτ. γλυκου κορν φλαουρ.

Τον τόνο δίνουν τα σπαράγγια και στο ποτήρι θα βάλουμε sauvignon blanc, Μαλαγουζιά και ξηρά Μοσχάτα περασμένα από βαρέλι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 131.

Άρθρα και Συνταγές με Γαλακτοκομικά

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Σπαράγγια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών