10'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα φιλετάκια (σε δόσεις, αν δεν χωράνε όλα μαζί) για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, ρίχνουμε τα σπαράγγια και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.
- Ξαναβάζουμε τα φιλετάκια στο τηγάνι, προσθέτουμε τον άνηθο, την ξινόκρεμα και αλατοπίπερο.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε με κουτάλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, χωρίς να σκεπάσουμε το τηγάνι, για 4-5 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να ενσωματωθεί η ξινόκρεμα.
- Σερβίρουμε τη μοσχαρίσια τηγανιά με σπαράγγια και ξινόκρεμα ζεστή με πατάτες τηγανητές.
Μυστικά
Αν δεν βρούμε ξινόκρεμα, χρησιμοποιούμε στραγγιστό γιαούρτι ανακατεμένο με 1 κουτ. γλυκου κορν φλαουρ.
Τον τόνο δίνουν τα σπαράγγια και στο ποτήρι θα βάλουμε sauvignon blanc, Μαλαγουζιά και ξηρά Μοσχάτα περασμένα από βαρέλι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 131.