ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠροφιτερόλΓλυκά με σοκολάτα: 29 συνταγές αποκλειστικά για choco-lovers Αυτή τη γαλλική μους σοκολάτας, με αρώματα από πορτοκάλι και κονιάκ, μας σέρβιρε για επιδόρπιο η εξαιρετική οικοδέσποινα Μάρω Πρεβελάκη − ιδανικό κλείσιμο ενός θαυμάσιου γεύματος. Εννοείται ότι φύγαμε με τη συνταγή.

 

30' προετοιμασία
5 ώρες αναμονή
Σύνολο: 5 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τη μους σοκολάτας λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το κονιάκ σε μπεν μαρί (δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό), ανακατεύοντας τακτικά.
  2. Αποσύρουμε από το μπεν μαρί και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους με τη μαρμελάδα νεράντζι μέχρι να αφρατέψουν.
  4. Καθαρίζουμε και στεγνώνουμε καλά τα χτυπητήρια του μίξερ και σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα μέχρι να πάρει την υφή πυκνού γιαουρτιού
  5. Την προσθέτουμε σε δόσεις στο μπολ με τους κρόκους, ανακατεύοντας με ελαστική σπάτουλα (μαρίζ), με μεγάλες κυκλικές κινήσεις για να μη χάσει τον όγκο της.
  6. Προσθέτουμε σταδιακά την κουβερτούρα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με τη μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  7. Τέλος, ρίχνουμε τον χυμό, το λικέρ πορτοκάλι και το μετρημένο ξύσμα και ανακατεύουμε.
  8. Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 φαρδιά ποτήρια παγωτού και βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, μέχρι η μους να σφίξει
  9. Πασπαλίζουμε κάθε μερίδα με το επιπλέον ξύσμα πορτοκαλιού και σερβίρουμε τη μους σοκολάτας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 211.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Κονιάκ

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών