ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπακαλιάρος με σπαράγγια, κρεμμυδάκι και μαϊντανόΜπακαλιάρος με σπαράγγια, κρεμμυδάκι και μαϊντανό
20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τον μπακαλιάρο με πατάτες λεμονάτες και δυόσμο, σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, ίσα-ίσα να αρωματίσει το ελαιόλαδο, και το αφαιρούμε.
  2. Βάζουμε και τον μπακαλιάρο και τον σοτάρουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά και από τις 2 πλευρές.
  3. «Σβήνουμε» με το ούζο, αφήνουμε 1 - 2 λεπτά έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ και βγάζουμε προσεκτικά τον μπακαλιάρο με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα. Τον αφήνουμε στην άκρη.
  4. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες, τη μουστάρδα, την κάππαρη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι, με φειδώ όμως, διότι, όσο καλά και να τα ξαρμυρίσουμε, και ο μπακαλιάρος και η κάππαρη θα είναι κάπως αλμυρά.
  5. Προσθέτουμε 500 ml ζεστό νερό, ανακατεύουμε απαλά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  6. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
  7. Ρίχνουμε το δυόσμο, το λεμόνι, βάζουμε προσεκτικά τον μπακαλιάρο, ανακινούμε ελαφρά την κατσαρόλα για να αναμειχθούν τα υλικά και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς δυνατή.
  8. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα και να γίνει το ψάρι.
  9. Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο με τις πατάτες και συνοδεύουμε με λαχανοσαλάτα.

Τι θα λέγατε για μια Ρομπόλα από την Κεφαλονιά, στιβαρή και βαρελάτη!

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Μπακαλιάρος

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών