20'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τον μπακαλιάρο με πατάτες λεμονάτες και δυόσμο, σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, ίσα-ίσα να αρωματίσει το ελαιόλαδο, και το αφαιρούμε.
- Βάζουμε και τον μπακαλιάρο και τον σοτάρουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά και από τις 2 πλευρές.
- «Σβήνουμε» με το ούζο, αφήνουμε 1 - 2 λεπτά έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ και βγάζουμε προσεκτικά τον μπακαλιάρο με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα. Τον αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες, τη μουστάρδα, την κάππαρη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι, με φειδώ όμως, διότι, όσο καλά και να τα ξαρμυρίσουμε, και ο μπακαλιάρος και η κάππαρη θα είναι κάπως αλμυρά.
- Προσθέτουμε 500 ml ζεστό νερό, ανακατεύουμε απαλά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Ρίχνουμε το δυόσμο, το λεμόνι, βάζουμε προσεκτικά τον μπακαλιάρο, ανακινούμε ελαφρά την κατσαρόλα για να αναμειχθούν τα υλικά και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς δυνατή.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα και να γίνει το ψάρι.
- Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο με τις πατάτες και συνοδεύουμε με λαχανοσαλάτα.
Τι θα λέγατε για μια Ρομπόλα από την Κεφαλονιά, στιβαρή και βαρελάτη!