Εκμεταλλευόμαστε τα σπαράγγια που τώρα είναι στην καλύτερη τους εποχή και φτιάχνουμε ένα σπέσιαλ ψαράκι στο φούρνο.

10' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες, τις βάζουμε σε ένα ταψί και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 15 λεπτά. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα σπαράγγια και το κρεμμυδάκι για 2-3 λεπτά. Τα προσθέτουμε στο ταψί, βάζουμε και το ψάρι και ψήνουμε για ακόμα 15 λεπτά ή μέχρι να γίνει το φαγητό. Ξεφουρνίζουμε, περιχύνουμε με το λεμόνι, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
  2. Στο ποτήρι μας: Δοκιμάστε ένα ξηρό Μοσχάτο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών