![33 διάσημα ιταλικά γλυκά που θέλουμε να μάθουμε να φτιάχνουμε](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/04/torta-mimosa-toyrta-me-krema-kai-limontselo-gastronomos-420x560.jpg?v=1713450296)
10'
προετοιμασία
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Κομμάτια: 10Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις μπάρες crunch με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο ξεκινάμε και λιώνουμε την κουβερτούρα με το φιστικοβούτυρο και το αλάτι σε μπεν μαρί.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα και αποσύρουμε.
- Αδειάζουμε τα δημητριακά ρυζιού σε ένα μπολ και από πάνω ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Βουτυρώνουμε ελαφρώς μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και στρώνουμε στο εσωτερικό της μια λαδόκολλα.
- Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και το πιέζουμε προς τα κάτω, να απλώσει ομοιόμορφα.
- Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
- Ξεφορμάρουμε το μείγμα τραβώντας τις άκρες της λαδόκολλας. Με ένα μαχαίρι κόβουμε σε μακρόστενες μπάρες με πλάτος περίπου 2,5 εκ.
- Οι μπάρες crunch διατηρούνται στο ψυγείο για αρκετές μέρες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 50.