ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπάρες με πραλίνα και χουρμάδεςΜπάρες με πραλίνα και χουρμάδες
10' προετοιμασία
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Κομμάτια: 10

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις μπάρες crunch με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο ξεκινάμε και λιώνουμε την κουβερτούρα με το φιστικοβούτυρο και το αλάτι σε μπεν μαρί.
  2. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα και αποσύρουμε.
  3. Αδειάζουμε τα δημητριακά ρυζιού σε ένα μπολ και από πάνω ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Βουτυρώνουμε ελαφρώς μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και στρώνουμε στο εσωτερικό της μια λαδόκολλα.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και το πιέζουμε προς τα κάτω, να απλώσει ομοιόμορφα.
  6. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
  7. Ξεφορμάρουμε το μείγμα τραβώντας τις άκρες της λαδόκολλας. Με ένα μαχαίρι κόβουμε σε μακρόστενες μπάρες με πλάτος περίπου 2,5 εκ.
  8. Οι μπάρες crunch διατηρούνται στο ψυγείο για αρκετές μέρες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 50.

Άρθρα και Συνταγές με Δημητριακά

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών