40'
προετοιμασία
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 40'
Υλικά
Τεμάχια: 4 - 6 μπάρεςΔιαδικασία
- Για τις μπάρες σοκολάτας με βρώμη καβουρδίζουμε τη βρώμη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για 8 – 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με μία κουτάλα προκειμένου να μην αρπάξει.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά να κρυώσει η βρώμη.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα με το σπορέλαιο σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
- Αποσύρουμε τη σοκολάτα από το μπεν μαρί και την ανακατεύουμε μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Προσθέτουμε τη βρώμη και το γλυκό του κουταλιού, ανακατεύοντας καλά.
- Ντύνουμε με λαδόκολλα το εσωτερικό ενός ταψιού και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Το ισιώνουμε με μια σπάτουλα ή με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ώστε να είναι παντού ισόπαχο και το αφήνουμε να σταθεί για περίπου 1 ώρα.
- Κόβουμε με ένα μαχαίρι το μείγμα σε μπάρες και τις αφήνουμε να στεγνώσουν.
- Αποθηκεύουμε τις μπάρες σοκολάτας με βρώμη σε πλαστικό δοχείο, όπου διατηρούνται για 4 - 5 μέρες.
Μυστικά
Αν και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο γλυκό του κουταλιού θέλουμε, προτείνουμε ως πιο ταιριαστές επιλογές τα εσπεριδοειδή: πορτοκάλι, νεράντζι, περγαμόντο, κ.ά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 6.