10'
προετοιμασία
1 ώρα και 40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 50'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για τον μπεκρή μεζέ, ξεκινάμε και χτυπάμε στον πολυκόφτη το δεντρολίβανο και το κρασί μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 80 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει ελαφρά.
- Ρίχνουμε το κρέας και το σκόρδο και σοτάρουμε για 5-7 λεπτά, γυρίζοντας τακτικά τα κομμάτια μέχρι να σωθούν τα υγρά που θα αποβάλλει το κρέας.
- Σβήνουμε με το μείγμα κρασιού-δεντρολίβανου και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε νερό τόσο ώστε μόλις που να καλύψει το κρέας, αλατίζουμε και αφήνουμε να πάρει βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα ή και περισσότερο, αν χρειαστεί, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
- Δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα.
- Αφήνουμε το κρέας να κοχλάσει σχετικά έντονα, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις πιπεριές και το κεφαλοτύρι και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο οι πιπεριές, να μισολιώσει το τυρί και να μελώσει ωραία η σάλτσα.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 203.