ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜοσχαράκι με σπανάκι  και λευκό κρασίΜοσχαράκι με σπανάκι και λευκό κρασί
10' προετοιμασία
1 ώρα και 40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 50'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για τον μπεκρή μεζέ, ξεκινάμε και χτυπάμε στον πολυκόφτη το δεντρολίβανο και το κρασί μέχρι να πολτοποιηθούν.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 80 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει ελαφρά.
  3. Ρίχνουμε το κρέας και το σκόρδο και σοτάρουμε για 5-7 λεπτά, γυρίζοντας τακτικά τα κομμάτια μέχρι να σωθούν τα υγρά που θα αποβάλλει το κρέας.
  4. Σβήνουμε με το μείγμα κρασιού-δεντρολίβανου και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
  5. Προσθέτουμε νερό τόσο ώστε μόλις που να καλύψει το κρέας, αλατίζουμε και αφήνουμε να πάρει βράση.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα ή και περισσότερο, αν χρειαστεί, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
  7. Δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα.
  8. Αφήνουμε το κρέας να κοχλάσει σχετικά έντονα, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις πιπεριές και το κεφαλοτύρι και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο οι πιπεριές, να μισολιώσει το τυρί και να μελώσει ωραία η σάλτσα.
  9. Σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 203.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών