Όσο είναι ζεστά τα μπισκότα κρακελέ είναι πολύ μαλακά, γι’ αυτό δεν δοκιμάζουμε να τα μετακινήσουμε από το ταψί προτού κρυώσουν εντελώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπισκότα με ζαχαρούχο γάλαΜπισκότα με ζαχαρούχο γάλα και σταγόνες σοκολάτας

Η ζύμη αυτή διατηρείται στην κατάψυξη τυλιγμένη καλά σε μεμβράνη και έτσι μπορούμε ανά πάσα στιγμή να έχουμε φρεσκοφουρνισμένα μπισκότα. Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία, μπορούμε να καταψύξουμε και τα έτοιμα πλασμένα μπαλάκια, ώστε να είναι έτοιμα να μπουν στο φούρνο. Αυτά, αφού τα πλάσουμε, θα τα βάλουμε σε ένα τάπερ που κλείνει καλά για να μην πατικωθούν στην κατάψυξη. Τόσο η ζύμη όσο και τα πλασμένα μπαλάκια διατηρούνται στην κατάψυξη για περίπου 20 μερες. Θα χρειαστεί να τα αποψύξουμε και να τα κυλήσουμε στο μείγμα της επικάλυψης πριν τα ψήσουμε. Για την απόψυξη υπολογίζουμε γύρω στα 40 λεπτά στο ψυγείο.

10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Κομμάτια: 35

Διαδικασία

  1. Για τα μπισκότα κρακελέ, τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ. Στερεώνουμε το μπολ σε μπεν μαρί και αφήνουμε τη σοκολάτα να λιώσει ανακατεύοντας. Αποσύρουμε και αφήνουμε κατά μέρος.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και τρίβουμε τα υλικά με τα χέρια μας μέχρι να ενωθουν καλά.
  3. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας παράλληλα με ένα σύρμα.
  4. Ρίχνουμε και το γάλα και ανακατεύουμε.
  5. Κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  6. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι όλο το μείγμα να γίνει σοκολατένιο.
  7. Αδειάζουμε τη ζύμη πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι διάφανη μεμβράνη, την τυλίγουμε και την αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο, να κρυώσει και να σφίξει, γιατί σε αυτή τη φάση θα είναι πολύ μαλακή.
  8. Σε ένα ταψάκι ή μπολ βάζουμε τα υλικά της επικάλυψης δηλαδή την άχνη και το κορν φλάουρ και τα ανακατεύουμε καλά.
  9. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και αφαιρούμε τη μεμβράνη.
  10. Λαδώνουμε ελαφρώς τα χέρια μας για να μην κολλάει η ζύμη. Παίρνουμε λίγη λίγη ζύμη και πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού ή λίγο μικρότερα.
  11. Τα ρίχνουμε λίγα λίγα στο μείγμα άχνης-κορν φλάουρ και τα κυλάμε ώστε να καλυφθούν καλά (ή απλώς κουνάμε το σκεύος πέρα δώθε).
  12. Τα μεταφέρουμε πάνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα ή επιφάνεια σιλικόνης, αφήνοντας απόσταση ανάμεσά τους γιατί στο ψήσιμο θα απλώσουν αρκετά.
  13. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180°C για 9-10 λεπτά.
  14. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το ακουμπάμε πάνω σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν τα μπισκότα.

Μυστικά

Τα μπισκότα διατηρούνται για περίπου 1 εβδομάδα.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών