ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπουγάτσα βανίλια-πορτοκάλιΜπουγάτσα βανίλια-πορτοκάλι
1 ώρα προετοιμασία
30' ψήσιμο
10' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Τεμάχια: 5

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την μπουγάτσα με τυρί, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά τα 100 γρ. βούτυρο. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
  2. Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια βελούδινη μπεσαμέλ.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε και ανακατεύουμε γρήγορα τον κρόκο αυγού και τα τυριά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις.
  5. Λιώνουμε τα 250 γρ. βούτυρο και αλείφουμε 2 φύλλα κρούστας. Τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο και προσθέτουμε στη μέση το 1/5 από το μείγμα της γέμισης, απλώνοντάς το ελαφρώς, σε σχήμα παραλληλόγραμμου.
  6. Φέρνουμε τις τέσσερις πλευρές των φύλλων προς το κέντρο για να καλύψουμε τη γέμιση και να σχηματίσουμε ένα παραλληλόγραμμο πακετάκι. Κάθε πλευρά που διπλώνουμε, τη βουτυρώνουμε.
  7. Φτιάχνουμε και τις υπόλοιπες μπουγάτσες και τις τακτοποιούμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα, με την ένωση προς τα κάτω. Βουτυρώνουμε την επιφάνειά τους και τις ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 50.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών