15' προετοιμασία
2 ώρες και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τζίντζερ με το πιπέρι, το μέλι και το ξύσμα μανταρινιού.
  3. Αλείφουμε με το μείγμα του μελιού την επιφάνεια του κρέατος κάτω από το δέρμα.
  4. Τρίβουμε με το αλάτι την επιφάνεια του χοιρινού και το βάζουμε στο ταψί.
  5. Περιχύνουμε με το λάδι και ρίχνουμε στο ταψί 50 ml νερό.
  6. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να γίνει τραγανή η κρούστα.
  7. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη 1 ώρα και 30 λεπτά.
  8. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσέχουμε να υπάρχει πάντα λίγο νερό στο ταψί.
  9. Αν χρειαστεί, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών