15'
προετοιμασία
2 ώρες και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 45'
Υλικά
Μερίδες: 8Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το μπούτι με τζίντζερ, μέλι και ξύσμα μανταρίνι αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τζίντζερ με το πιπέρι, το μέλι και το ξύσμα μανταρινιού.
- Αλείφουμε με το μείγμα του μελιού την επιφάνεια του κρέατος κάτω από το δέρμα.
- Τρίβουμε με το αλάτι την επιφάνεια του χοιρινού και το βάζουμε στο ταψί.
- Περιχύνουμε με το λάδι και ρίχνουμε στο ταψί 50 ml νερό.
- Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να γίνει τραγανή η κρούστα.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη 1 ώρα και 30 λεπτά.
- Κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσέχουμε να υπάρχει πάντα λίγο νερό στο ταψί.
- Αν χρειαστεί, καλύπτουμε το μπούτι με τζίντζερ, μέλι και ξύσμα μανταρίνι με αλουμινόχαρτο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 140.