ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜύδια αχνισμένα σε ξανθιά μπίρα και μουστάρδαΜύδια αχνισμένα σε ξανθιά μπίρα και μουστάρδα
40' παρασκευή
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 10-12

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μύδια αχνιστά με σουτζούκι Καισαρείας καυτερό, ξεκινάμε βάζοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα τα μύδια και 1-2 εκ. νερό. Κλείνουμε την κατσαρόλα και τα αχνίζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι τα μύδια να ανοίξουν. Πετάμε όσα δεν άνοιξαν και καθαρίζουμε τα υπόλοιπα, κρατώντας μόνο την ψίχα.
  2. Καθαρίζουμε την κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε εκεί το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε την πιπερίτσα, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 20 δευτερόλεπτα.
  3. Προσθέτουμε το σουτζούκι, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και τη δάφνη και μαγειρεύουμε για 30 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Βάζουμε τα μύδια ψίχα σε ένα φαρδύ μπολ. Αδειάζουμε από πάνω τους το ζεστό μείγμα της κατσαρόλας και ανακατεύουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 201.

Άρθρα και Συνταγές με Αλλαντικά

Άρθρα και Συνταγές με Μύδια

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών