ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜύδια αχνισμένα σε ξανθιά μπίρα και μουστάρδαΜύδια αχνισμένα σε ξανθιά μπίρα και μουστάρδα Η Μάρω Πρεβελάκη, μια από τις Αθηναίες που μας υποδέχτηκαν στο σπίτι τους και μοιράστηκαν μαζί μας εμπειρίες φιλοξενίας και συνταγές στο αφιέρωμα του Γαστρονόμου «Οι οικοδέσποινες των Αθηνών» μας έφτιαξε αυτά τα κρασάτα μύδια. Συνηθίζεται ο ζωμός που μένει στο τέλος να σουρώνεται και να σερβίρεται ξεχωριστά σε μπολάκια, σαν κονσομέ. Προτιμήστε ωστόσο αυτό το σερβίρισμα σε ένα αμιγώς ψαροφαγικό γεύμα. Αλλιώς, αν το τραπέζι περιλαβάνει κρέας ή πουλερικά, συνοδέψτε τα μύδια με ένα ωραίο πιλάφι.

15' προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 27'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα κρασάτα μύδια με μουστάρδα, ρίχνουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα τα μύδια ψίχα σκέτα και τα ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, έτσι ώστε να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους, για 4-5 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.
  3. Σβήνουμε με το κρασί, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και ρίχνουμε τη μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού.
  4. Ανακατεύουμε, μαγειρεύουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 211.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών