20'
προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Μερίδες: 10Για τη σοκολατόπιτα
Για το σιρόπι
Διαδικασία
Σοκολατόπιτα
- Για τη σοκολατόπιτα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170-180°C, στον αέρα. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς ένα ταψάκι διαμέτρου 22 εκ.
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά (αλεύρι, κακάο, σόδα και μπέικιν πάουντερ) και τα ανακατεύουμε.
- Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το νερό, το ξίδι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αμέσως μετά προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτοντας και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά.
Σιρόπι
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε όλα μαζί τα υλικά ανακατεύοντας μέχρι να πάρει μία βράση το μείγμα.
- Αποσύρουμε και αφήνουμε για λίγο στην άκρη μέχρι να βγει η σοκολατόπιτα.
- Σιροπιάζουμε τη σοκολατόπιτά μας όπως βγει από τον φούρνο καυτή με το σιρόπι χλιαρό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.