ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝουά με ρύζι και σάλτσα μανιταριώνΝουά με ρύζι και σάλτσα μανιταριών
10' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 10'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για το νουά στη γάστρα με μουστάρδα ξεκινάμε και βάζουμε σε μια γάστρα το κρέας και το αλατίζουμε. 
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ξίδι, με το θυμάρι, τη μουστάρδα με μέλι και αλείφουμε όλο το κρέας με το μείγμα.
  3. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, να μαριναριστεί.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C.
  5. Bγάζουμε το κρέας από το ψυγείο, ρίχνουμε στο ταψί το κρασί και 50 ml νερό, κλείνουμε με το καπάκι και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.
  6. Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα, προσεχτικά για να μην καούμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια.
  7. Αυξομειώνουμε την ώρα ψησίματος, ανάλογα με το πόσο ψημένο μας αρέσει.
  8. Αποσύρουμε από το φούρνο, αφήνουμε το κρέας να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε φέτες.
  9. Συνοδεύουμε με ψημένα λαχανικά τις αρεσκείας μας.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών