Εύκολο αλλά εντυπωσιακό φαγητό, ό,τι πρέπει για καλοκαιρινά καλέσματα αγαπημένων προσώπων!

10' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Βάζουμε σε μια γάστρα το κρέας και το αλατίζουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ξίδι, με το θυμάρι, τη μουστάρδα με μέλι Μaille au Miel και αλείφουμε όλο το κρέας με το μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, να μαριναριστεί.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C.Bγάζουμε το κρέας από το ψυγείο, ρίχνουμε στο ταψί το κρασί και 50 ml νερό, κλείνουμε με το καπάκι και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα, προσεχτικά για να μην καούμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια. Αυξομειώνουμε την ώρα ψησίματος, ανάλογα με το πόσο ψημένο μας αρέσει.Αποσύρουμε από το φούρνο, αφήνουμε το κρέας να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε φέτες.
  2. Συνοδεύουμε με: ψημένα λαχανικά τις αρεσκείας μας.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών