ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝουντλς με σουσάμι, αυγό και πιπεριά ΦλωρίνηςΝουντλς με σουσάμι, αυγό και πιπεριά Φλωρίνης
15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε νουντλς με miso, αρχικά προετοιμάζουμε τα ουντόν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Στη συνέχεια, χτυπάμε στον πολυκόφτη ή στο μπλέντερ (σε δόσεις, αν χρειαστεί) το dashi, το miso και το μίριν. Τα χτυπάμε για 1 λεπτό, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
  3. Βάζουμε μια κατσαρόλα άδεια σε δυνατή φωτιά και, μόλις ζεσταθεί πολύ καλά, την αποσύρουμε.
  4. Βάζουμε τα νουντλς στον πάτο της καυτής κατσαρόλας.
  5. Βάζουμε από πάνω το χοιρινό, το κινέζικο λάχανο, τα σιτάκε, τα λευκά μανιτάρια και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  6. Ρίχνουμε στην καυτή κατσαρόλα και το μείγμα με το dashi.
  7. Σκεπάζουμε την καυτή κατσαρόλα και τη βάζουμε στο μάτι, σε μέτρια φωτιά.
  8. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά.
  9. Ξεσκεπάζουμε.
  10. Σπάμε τα αυγά μέσα στο φαγητό, προσέχοντας να μη διαλυθεί ο κρόκος.
  11. Σκεπάζουμε πάλι και ποσάρουμε τα αυγά, σιγοβράζοντας για 3 ακόμη λεπτά.
  12. Σερβίρουμε, τα νουντλς με miso, αμέσως.

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Νουντλς

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών