Τα ουντόν (νούντλς) σιγοβράζονται µε χοιρινό, αυγά και µανιτάρια σε έναν πλούσιο νόστιµο ζωµό miso! Από τις 20/11 μαθαίνουμε τα γιαπωνέζικα γαστρονομικά μυστικά!
15'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4
*σε καταστήµατα µε ασιατικά τρόφιµα
Διαδικασία
- Προετοιμάζουμε τα ουντόν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη ή στο μπλέντερ (σε δόσεις, αν χρειαστεί) το dashi, το miso και το μίριν. Τα χτυπάμε για 1 λεπτό, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Βάζουμε μια κατσαρόλα άδεια σε δυνατή φωτιά και, μόλις ζεσταθεί πολύ καλά, την αποσύρουμε. Βάζουμε τα νουντλς στον πάτο της καυτής κατσαρόλας.
- Βάζουμε από πάνω το χοιρινό, το κινέζικο λάχανο, τα σιτάκε, τα λευκά μανιτάρια και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Ρίχνουμε στην καυτή κατσαρόλα και το μείγμα με το dashi.
- Σκεπάζουμε την καυτή κατσαρόλα και τη βάζουμε στο μάτι, σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε, σπάμε τα αυγά μέσα στο φαγητό, προσέχοντας να μη διαλυθεί ο κρόκος. Σκεπάζουμε πάλι και ποσάρουμε τα αυγά, σιγοβράζοντας για 3 ακόμη λεπτά.
- Σερβίρουμε αμέσως.