Υλικά

Διαδικασία

  1. Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τις ψητές πιπεριές Φλωρίνης, το καυτερό μπούκοβο, το σκόρδο, το αλάτι, τα καρυδόψιχα, τις φρυγανισμένες φέτες ψωμί, το πετιμέζι, τον χυμό από λεμόνια, ζεστό νερό, την καστανή ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
  2. Προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Το σερβίρουμε με ζεστό ψωμί ως ντιπ ή συνοδεύουμε με αυτό κρεατικά ή λαχανικά ψητά.

Ένα «πράσινο» Sauvignon Βlanc και μια Μαλαγουζιά. Οι πιπεριές αγαπούν και τα Cabernet Sauvignon.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 160.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών