![Τυλιχτά σουβλάκια με σπιτικό «γύρο» κοτόπουλου στο τηγάνι, πράσα και καρότα](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/07/tilixta-souvlakia-me-spitiko-gyro-kotopoulou-sto-tigani-prasa-kai-karota-gastronomos-420x560.jpg?v=1720445505)
20'
προετοιμασία
40' βράσιμο
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4 (ως συνοδευτικό)Διαδικασία
- Για τον πουρέ κουνουπίδι-καρότο με ούζο και μοσχοκάρυδο, βράζουμε σε μπόλικο νερό το κουνουπίδι και τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα στραγγίζουμε, τα πολτοποιούμε στον πολυκόφτη και προσθέτουμε το ελαιόλαδο,το ούζο, το χυμό λεμονιού, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο.
- Ανακατεύουμε καλά. Διορθώνουμε το αλατοπίπερο, αν χρειάζεται, και σερβίρουμε πουρέ κουνουπίδι-καρότο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 168.