Συνοδεύει τέλεια το κρεατικό μας αλλά τρώγεται και μόνος του, ως γεύμα, μαζί με λίγο ανθότυρο και φρέσκο ψωμί.

20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε την κολοκύθα από φλούδα, σπόρους και ίνες. Καθαρίζουμε και τις πατάτες. Κόβουμε την κολοκύθα και τις πατάτες σε μέτρια κομμάτια. Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Αυτό μπορεί να πάρει γύρω στα 20 - 30 λεπτά. Σουρώνουμε τα υλικά, τα αφήνουμε να στραγγίξουν και τα περνάμε από το μύλο λαχανικών ή τα λιώνουμε με το πρες πουρέ.
  2. Αδειάζουμε τον πουρέ στην κατσαρόλα και τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίσει να στεγνώνει ο πουρές. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την κρέμα, το γάλα και τον κόλιανδρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά όταν ο πουρές δέσει.
  3. Συμβουλές
  4. Ο πουρές και τα σουβλάκια κολοκύθας συνοδεύουν θαυμάσια χοιρινό κρέας στη σχάρα ή στο φούρνο, κοτόπουλο ή φιλέτο από στήθος πάπιας. Τα σουβλάκια είναι πολύ ταιριαστό συνοδευτικό και για φουα-γκρά και αλλαντικά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών