ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦτιάχνουμε σάλτσες φρέσκιας ντομάτας για όλο τον χρόνοΦτιάχνουμε σάλτσες φρέσκιας ντομάτας για όλο τον χρόνο
40' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 10'

Υλικά

Τεμάχια: για 1 βάζο του 1 λίτρου

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ντομάτες τριμμένες στο βάζο, αρχικά κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και τις ζουλάμε ώστε να φύγουν τα σπόρια και τα πολλά υγρά.
  2. Στη συνέχεια, τις τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Η φλούδα θα μείνει πάνω στον τρίφτη.
  3. Μετράμε τον πολτό και για κάθε 1 λίτρο πολτού ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας αλάτι
  4. Τις αδειάζουμε σε κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους κατά το 1/3.
  5. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα με την τριμμένη ντομάτα, μέχρι επάνω, κλείνουμε ερμητικά και τα γυρίζουμε ανάποδα.
  6. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε στο ντουλάπι της κουζίνας.
  7. Από τη στιγμή που θα ανοίξουμε ένα βάζο, διατηρούμε στο ψυγείο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 209.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών