Υλικά
Τεμάχια: για 1 βάζο του 1 λίτρου
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ντομάτες τριμμένες στο βάζο, αρχικά κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και τις ζουλάμε ώστε να φύγουν τα σπόρια και τα πολλά υγρά.
- Στη συνέχεια, τις τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Η φλούδα θα μείνει πάνω στον τρίφτη.
- Μετράμε τον πολτό και για κάθε 1 λίτρο πολτού ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας αλάτι
- Τις αδειάζουμε σε κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους κατά το 1/3.
- Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα με την τριμμένη ντομάτα, μέχρι επάνω, κλείνουμε ερμητικά και τα γυρίζουμε ανάποδα.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε στο ντουλάπι της κουζίνας.
- Από τη στιγμή που θα ανοίξουμε ένα βάζο, διατηρούμε στο ψυγείο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 209.