30' προετοιμασία
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 4-6 μερίδες

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Σάλτσα: Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με το σύρμα τη μουστάρδα με τον χυμό, το ξίδι και το χαρουπόμελο, μέχρι να γίνουν ενιαίο μείγμα. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, προσθέτουμε σε αργή ροή το ελαιόλαδο, σαν να ετοιμάζουμε μαγιονέζα. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
  2. Σαλάτα: Σπάμε τα παξιμάδια σε φαρδιά σαλατιέρα, προσθέτουμε τα ντοματίνια, τα κρεμμυδάκια, τον βασιλικό, τους μισούς σπόρους, τη μισή σάλτσα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε απαλά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αβοκάντο με τη ρόκα και την υπόλοιπη σάλτσα και αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τα ντοματίνια. Σκορπίζουμε τους υπόλοιπους σπόρους και τη μυζήθρα και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών