ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣπανακόρυζο ντοματένιο  και λεμονάτο με μανιτάριαΣπανακόρυζο ντοματένιο και λεμονάτο με μανιτάρια
40' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το ντοματόρυζο με σουπιές, ζεσταίνουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις σουπιές για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε αρχικά για περίπου 20 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε στο μούλτι ή στο μπλέντερ τα ντοματάκια μαζί με τις λιαστές ντομάτες, τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τις σουπιές.
  5. Προσθέτουμε το ρύζι, το ζωμό, το μάραθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για άλλα 15 - 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές, να φουσκώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το ντοματόρυζο να σταθεί για περίπου 10 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε το ντοματόρυζο με τις σουπιές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 107.

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές με Σουπιές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών