15' προετοιμασία
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τη ντοματοσαλάτα με κρίταμο και ψητό κολοκύθι, κάνουμε ως εξής: Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε 30 ml από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κολοκύθι για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε σε πιατέλα και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
  3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατίζουμε και ανακατεύουμε ώστε να σκορπιστούν ομοιόμορφα.
  4. Περιχύνουμε με το ξίδι και το υπόλοιπο λάδι και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 136.

Άρθρα και Συνταγές με Αγγούρι

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών