![Η θερινή πράσινη (ωμά κολοκύθια, αβοκάντο και αγγούρι)](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/06/i-therini-prasini-oma-kolokythia-avokanto-kai-aggoyri-gastronomos-420x560.jpg?v=1719401755)
15'
προετοιμασία
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τη ντοματοσαλάτα με κρίταμο και ψητό κολοκύθι, κάνουμε ως εξής: Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε 30 ml από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κολοκύθι για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε σε πιατέλα και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατίζουμε και ανακατεύουμε ώστε να σκορπιστούν ομοιόμορφα.
- Περιχύνουμε με το ξίδι και το υπόλοιπο λάδι και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 136.