Η σεφ Νένα Ισμυρνόγλου μας δείχνει πόσο εύκολο είναι να κάνουμε το εθνικό μας τυρί… σάλτσα. Εντυπωσιάστε βάζοντάς την σε ντοματοσαλάτες, σε ζυμαρικά αλλά και σε λαδερά.
5'
προετοιμασία
Σύνολο: 5'
Διαδικασία
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο λάδι επιπλέον.
- Θα έχουμε μια παχύρρευστη σάλτσα - που όμως, όταν ανακατευτεί με τη σαλάτα ή με ζυμαρικά, έχει τη σωστή σύσταση ώστε να μη γίνει ρευστή σαν νερό.
- Στη σαλάτα, στα ζυμαρικά ή σε όποιο φαγητό τη χρησιμοποιήσουμε προσθέτουμε το φρέσκο μυρωδικό της αρεσκείας μας.
- Είναι ιδανικό ντρέσινγκ για ντοματοσαλάτες, σκέτες, με παξιμάδι ή με τραγανές αραβικές πίτες, αλλά και για ζυμαρικά, για λαδερά φαγητά (τα οποία στην περίπτωση αυτή θα μαγειρέψουμε με λιγότερο λάδι) ή χορτοσαλάτες (π.
- χ.
- βλίτα βραστά).