20' προετοιμασία
4' ψήσιμο
Σύνολο: 24'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα φέτας

Διαδικασία

Σάλτσα φέτας

  1. Για να ετοιμάσουμε τη ντοματοσαλάτα με ψητά λαχανικά, πρώτα ετοιμάζουμε τη σάλτσα φέτας ως εξής: Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε το γάλα σε δυνατή φωτιά, για 1-2 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί, χωρίς όμως να κοχλάσει.
  2. Το αδειάζουμε σε μπολ και το ανακατεύουμε με τη φέτα, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
  3. Το αφήνουμε στην άκρη, μέ χρι να κρυώσει, ρίχνουμε το αγγούρι και ανακατεύουμε καλά.

Σαλάτα

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και αλείφουμε τη σχάρα με 1 κουτ. σούπας από το λάδι.
  2. Απλώνουμε στη σχάρα τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, αλατοπιπερώνουμε, τα αλείφουμε με το υπόλοιπο λάδι και τα βάζουμε στο ψηλότερο ράφι του φούρνου, ακριβώς κάτω από το γκριλ. Κάτω από τη σχάρα βάζουμε ένα ταψί, ώστε τα υγρά από τις ντομάτες να μη λερώσουν τον φούρνο.
  3. Ξεφουρνίζουμε, απλώνουμε τα ζεστά λαχανικά σε πιατέλα και σκορπίζουμε ομοιόμορφα τις ελιές.
  4. Περιχύνουμε με τη σάλτσα φέτας, σκορπίζουμε τη ρίγανη και σερβίρουμε

Μυστικά

Καλό είναι να απολαύσουμε αμέσως τη σαλάτα αυτή, γιατί, όσο μένει, τα λαχανικά αφήνουν υγρά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 136.

Άρθρα και Συνταγές με Ελιά

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών