ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠατάτες ογκρατέν με Σαν ΜιχάληΠατάτες ογκρατέν με Σαν Μιχάλη
10' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πατάτες φούρνου με πικάντικες, με φέτα και πάπρικες, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200°C.
  2. Σε ευρύχωρο ταψί βάζουμε τις πατάτες και όλα τα υλικά εκτός από το τυρί.
  3. Ανακατεύουμε καλά, τις τακτοποιούμε στο ταψί σε μονή στρώση και τις ψήνουμε για 40 λεπτά.
  4. Ξεφουρνίζουμε και με ξύλινη σπάτουλα τις ξεκολλάμε προσεκτικά από το ταψί (οι περισσότερες θα έχουν κολλήσει ελαφρά).
  5. Τις αναποδογυρίζουμε και φουρνίζουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
  6. Πασπαλίζουμε με τη φέτα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 214.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών