1 ώρα και 30' προετοιμασία
Σύνολο: 1 ώρα και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 15 τμχ

Για το γλάσο

Διαδικασία

  1. Διαλύουμε σε ένα μπολ τη μαγιά στο μισό γάλα.
  2. Προσέχουμε ώστε το γάλα, όπως και το βούτυρο, να είναι χλιαρό, όχι καυτό, γιατί διαφορετικά η μαγιά καταστρέφεται και η ζύμη δεν φουσκώνει.
  3. Προσθέτουμε 2 - 3 κουταλιές από το αλεύρι και 1 κουταλιά από τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα της μαγιάς στον κάδο του μίξερ.
  5. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το ηλιέλαιο, και ζυμώνουμε με το γάντζο για περίπου 5 λεπτά.
  6. Αν δεν διαθέτουμε μίξερ με γάντζο, ζυμώνουμε με τα χέρια για 10 λεπτά.
  7. Αφού ζυμώσουμε λίγο, αν η ζύμη κολλάει στα τοιχώματα του μίξερ ή στα χέρια μας, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
  8. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε για περίπου 1 ώρα να φουσκώσει.
  9. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας με λίγο αλεύρι και μεταφέρουμε εκεί τη ζύμη.
  10. Την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους περίπου 1 εκ.
  11. Κόβουμε με ένα στρογγυλό κουπάτ δίσκους από τη ζύμη και με ένα μικρότερο κόβουμε έναν κύκλο στο κέντρο κάθε δίσκου.
  12. Ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και αραδιάζουμε πάνω της τους δίσκους, τους οποίους αφήνουμε να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο, για 30 λεπτά έως 1 ώρα, ανάλογα με το πόσο ζεστό είναι το περιβάλλον.
  13. Ρίχνουμε μπόλικο ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και το τοποθετούμε στη φωτιά.
  14. Μόλις κάψει το λάδι, τηγανίζουμε τα ντόνατ και από τις δύο πλευρές.
  15. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα πάνω σε πιατέλα που έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  16. ΓλάσοΚοσκινίζουμε την άχνη και το κακάο σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γάλα.
  17. Ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη.
  18. Βουτάμε την επιφάνεια κάθε ντόνατ στο μείγμα.
  19. Αφήνουμε να στεγνώσει το γλάσο για περίπου 1 ώρα και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών