ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεφτέδες με φρέσκο κρεμμύδι και άνηθο, πανέΚεφτέδες με φρέσκο κρεμμύδι και άνηθο, πανέ
30' προετοιμασία
15' τηγάνισμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Τεμάχια: 40

Για τα κεφτεδάκια

Για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τους κεφτέδες, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  2. Αδειάζουμε (μαζί με το λάδι) σε βαθύ μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να αναμειχθούν και να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  4. Βάζουμε σε ένα ρηχό πιάτο το αλεύρι. Πλάθουμε το μείγμα σε στρογγυλούς κεφτέδες, περίπου 30 - 35 γρ. τον καθένα, και τους αλευρώνουμε. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
  5. Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  6. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες (σε δόσεις), περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Δεν υπερβαίνουμε το χρόνο, για να μη στεγνώσουν.
  7. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν το περιττό λάδι.

Σάλτσα

  1. Χτυπάμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη που διαθέτουμε για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
  2. Αδειάζουμε σε μπολ και σερβίρουμε μαζί με τα κεφτεδάκια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 123.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών