
5'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την ομελέτα με φασολάκια και βασιλικό, πρώτα ζεματίζουμε τα φασολάκια και τον αρακά, για 4 λεπτά.
- Τα στραγγίζουμε και κόβουμε τα φασολάκια σε 2 ή 3 κομμάτια.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γάλα, το κρεμμυδάκι, τον βασιλικό, τον αρακά, τα φασολάκια, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Προθερμαίνουμε το γκριλ.
- Ζεσταίνουμε καλά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σκέτο, σε δυνατή φωτιά.
- Αδειάζουμε το μείγμα της ομελέτας, σκεπάζουμε με ένα μεγάλο καπάκι και ψήνουμε την ομελέτα για 6 - 7 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί από την κάτω πλευρά.
- Μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο, σε ψηλό ράφι, και ολοκληρώνουμε το ψήσιμο για 5 - 6 λεπτά ακόμη, μέχρι η επιφάνειά της να φουσκώσει και να ροδίσει
- Βγάζουμε το τηγάνι με γάντι φούρνου.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 49.