ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚλασική γαλλική ομελέτα σε ρολόΚλασική γαλλική ομελέτα σε ρολό
5' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την ομελέτα με φασολάκια και βασιλικό, πρώτα ζεματίζουμε τα φασολάκια και τον αρακά, για 4 λεπτά.
  2. Τα στραγγίζουμε και κόβουμε τα φασολάκια σε 2 ή 3 κομμάτια.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά.
  4. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γάλα, το κρεμμυδάκι, τον βασιλικό, τον αρακά, τα φασολάκια, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  5. Προθερμαίνουμε το γκριλ.
  6. Ζεσταίνουμε καλά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σκέτο, σε δυνατή φωτιά.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα της ομελέτας, σκεπάζουμε με ένα μεγάλο καπάκι και ψήνουμε την ομελέτα για 6 - 7 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί από την κάτω πλευρά.
  8. Μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο, σε ψηλό ράφι, και ολοκληρώνουμε το ψήσιμο για 5 - 6 λεπτά ακόμη, μέχρι η επιφάνειά της να φουσκώσει και να ροδίσει
  9. Βγάζουμε το τηγάνι με γάντι φούρνου.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 49.

Άρθρα και Συνταγές με Αρακάς

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Φασολάκια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών