![Σάντουιτς με αρωματικά αυγά σκραμπλ με σπανάκι και χειροποίητη, πικάντικη μαγιονέζα](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/06/santoyits-me-aromatika-ayga-skrampl-me-spanaki-kai-cheiropoiiti-pikantiki-magioneza-gastronomos-420x560.jpg?v=1718270827)
20'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για την ομελέτα ξεκινάμε και σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε σε 2 κουταλιές από το μετρημένο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και να σωθούν τα υγρά του.
- Το μεταφέρουμε σε σουρωτήρι και το αφήνουμε εκεί μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Προσθέτουμε άλλες 2 κουταλιές ελαιόλαδο στο σκεύος και μόλις κάψει πάρα πολύ καλά ρίχνουμε τα μανιτάρια.
- Τα σοτάρουμε για 5 - 6 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους. Το τελευταίο λεπτό ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα μεταφέρουμε και αυτά στο σουρωτήρι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Λαδώνουμε με το υπόλοιπο λάδι ένα μέτριο ταψάκι. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τα σοταρισμένα υλικά, τον άνηθο, τα τυριά και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε ελαφρώς και αδειάζουμε το όλον στο ταψάκι.
- Στρώνουμε λίγο την επιφάνεια με ένα κουτάλι και φουρνίζουμε το ταψί. Ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά ή μέχρι να πήξει και να ροδίσει η ομελέτα.
- Τη σερβίρουμε ζεστή χλιαρή με γιαούρτι, σαλάτα με ντοματίνια και ψωμί ή παξιμάδια της αρεσκείας μας.
Στο ποτήρι: Mανιτάρια, σπανάκι και τα «δύσκολα» αυγά θα μας οδηγήσουν σε μια συμβιβαστική λύση, εξαιρετικής όμως γευστικής δύναμης: Μαντινεία!
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 43.