Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα χόρτα εποχής της αρεσκείας μας, όπως επίσης και πατάτες που θα έχουμε προηγουμένως βράσει ή τηγανίσει.

20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε σε 2 κουταλιές από το μετρημένο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και να σωθούν τα υγρά του.
  2. Το μεταφέρουμε σε σουρωτήρι και το αφήνουμε εκεί μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
  3. Προσθέτουμε άλλες 2 κουταλιές ελαιόλαδο στο σκεύος και μόλις κάψει πάρα πολύ καλά ρίχνουμε τα μανιτάρια.
  4. Τα σοτάρουμε για 5 - 6 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  5. Το τελευταίο λεπτό ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  6. Τα μεταφέρουμε και αυτά στο σουρωτήρι.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  8. Λαδώνουμε με το υπόλοιπο λάδι ένα μέτριο ταψάκι.
  9. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα να αφρατέψουν.
  10. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα υλικά, τον άνηθο, τα τυριά και αλατοπίπερο.
  11. Ανακατεύουμε ελαφρώς και αδειάζουμε το όλον στο ταψάκι.
  12. Στρώνουμε λίγο την επιφάνεια με ένα κουτάλι και φουρνίζουμε το ταψί.
  13. Ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά ή μέχρι να πήξει και να ροδίσει η ομελέτα.
  14. Τη σερβίρουμε ζεστή χλιαρή με γιαούρτι, σαλάτα με ντοματίνια και ψωμί ή παξιμάδια της αρεσκείας μας.
  15. Στο ποτήρι: Mανιτάρια, σπανάκι και τα «δύσκολα» αυγά θα μας οδηγήσουν σε μια συμβιβαστική λύση, εξαιρετικής όμως γευστικής δύναμης: Μαντινεία!
  16. Και για πιο «φανταχτερές» καθημερινές στιγμές, μια Μαντινεία αφρώδη.
  17. Στην αντίθετη περίπτωση, μια μπίρα lager.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών