Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα χόρτα εποχής της αρεσκείας μας, όπως επίσης και πατάτες που θα έχουμε προηγουμένως βράσει ή τηγανίσει.
20'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Διαδικασία
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε σε 2 κουταλιές από το μετρημένο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και να σωθούν τα υγρά του.
- Το μεταφέρουμε σε σουρωτήρι και το αφήνουμε εκεί μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
- Προσθέτουμε άλλες 2 κουταλιές ελαιόλαδο στο σκεύος και μόλις κάψει πάρα πολύ καλά ρίχνουμε τα μανιτάρια.
- Τα σοτάρουμε για 5 - 6 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Το τελευταίο λεπτό ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Τα μεταφέρουμε και αυτά στο σουρωτήρι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Λαδώνουμε με το υπόλοιπο λάδι ένα μέτριο ταψάκι.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τα σοταρισμένα υλικά, τον άνηθο, τα τυριά και αλατοπίπερο.
- Ανακατεύουμε ελαφρώς και αδειάζουμε το όλον στο ταψάκι.
- Στρώνουμε λίγο την επιφάνεια με ένα κουτάλι και φουρνίζουμε το ταψί.
- Ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά ή μέχρι να πήξει και να ροδίσει η ομελέτα.
- Τη σερβίρουμε ζεστή χλιαρή με γιαούρτι, σαλάτα με ντοματίνια και ψωμί ή παξιμάδια της αρεσκείας μας.
- Στο ποτήρι: Mανιτάρια, σπανάκι και τα «δύσκολα» αυγά θα μας οδηγήσουν σε μια συμβιβαστική λύση, εξαιρετικής όμως γευστικής δύναμης: Μαντινεία!
- Και για πιο «φανταχτερές» καθημερινές στιγμές, μια Μαντινεία αφρώδη.
- Στην αντίθετη περίπτωση, μια μπίρα lager.