10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C, στον αέρα.
  2. Στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
  3. Ξεδιπλώνουμε τη ζύμη πάνω στη λαδόκολλα.
  4. Την κόβουμε στρογγυλή χρησιμοποιώντας σαν οδηγό ένα αναποδογυρισμένο μεγάλο και ρηχό πιάτο.
  5. Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια.
  6. Τη σκορπίζουμε στην επιφάνεια της ζύμης (όχι μέχρι τις άκρες για να μην χυθεί κατά το ψήσιμο).
  7. Ρίχνουμε από πάνω και το βούτυρο προσπαθώντας να πάει παντού.
  8. Διπλώνουμε τη ζύμη σε μισοφέγγαρο.
  9. Την πατάμε στις άκρες για να κλείσει καλά.
  10. Ψήνουμε την καλτσόνε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  11. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
  12. Αναμειγνύουμε λίγη άχνη με λίγο κακάο και πασπαλίζουμε την πίτσα.

Μπορούμε να κάνουμε και μίνι καλτσόνε κόβοντας τη ζύμη με οδηγό ένα πιάτο του γλυκού.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών