ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤσιπούρα στο φούρνο με λαχανικά και μυρωδικάΤσιπούρα στο φούρνο με λαχανικά και μυρωδικά
Η Τσιπούρα FISH FROM GREECE, ένα από τα πιο γνωστά και αγαπητά ψάρια, ζει και αναπτύσσεται μέσα στην κρυστάλλινη Ελληνική θάλασσα είναι ένα ψάρι υψηλής ποιότητας, τρυφερό, εξαιρετικά θρεπτικό με πλούσια γεύση, βελούδινη υφή, πλούσιο σε ω3.

20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε παπαρδέλες με τσιπούρα σοτέ σε σάλτσα πέστο ρόκας, αρχικά βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό (al dente) και τα σουρώνουμε.
  2. Αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια από την ρόκα.
  3. Έπειτα, την βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το πεκορίνο, το σκόρδο και τα αμύγδαλα, αλάτι και πιπέρι.
  4. Χτυπάμε μέχρι να αρχίσουν να ψιλοκόβονται και σιγά – σιγά ρίχνουμε το ελαιόλαδο μέχρι να αποκτήσουμε μια παχύρευστη σάλτσα.
  5. Κόβουμε τα φιλέτα τσιπούρας σε κομμάτια 2 – 3 εκ.
  6. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές.
  7. Ρίχνουμε τη σάλτσα πέστο στο τηγάνι με την τσιπούρα και ανακατεύουμε.
  8. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τις παπαρδέλες ανακατεύοντας προσεκτικά για 1 – 2 λεπτά.
  9. Σερβίρουμε, τις παπαρδέλες με τσιπούρα σοτέ σε σάλτσα πέστο ρόκας, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Τσιπούρα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών