![Το μενού της εβδομάδας: Από μαυρομάτικα με γαύρο και ψητά ντοματίνια μέχρι κόκορα κοκκινιστό με μακαρόνια](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2016/05/mayromatika-fasolia-piaz-me-gayro-kai-psita-ntomatinia-gastronomos-420x560.jpg?v=1669230586)
40'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα Pasta kids Peppa ναπολιτάνα κόβουμε τις ντομάτες στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και τις τρίβουμε στον τρίφτη.
- Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μια ευρύχωρη κατσαρόλα, σκέτη, για 1 - 2 λεπτά.
- Μόλις κάψει η κατσαρόλα, ρίχνουμε 40 ml ελαιόλαδο και το σκόρδο.
- Πρέπει το σκόρδο να τσιτσιρίσει έντονα για να σκορπίσει το άρωμά του, αλλιώς δεν θα «δώσει» τίποτα στο φαγητό.
- Ομως δεν πρέπει να τσιγαριστεί πάνω από 20 δευτερόλεπτα, για να μη μαυρίσει και πικρίσει.
- Ρίχνουμε αμέσως την ντομάτα και 1/2 κουτ. σούπας αλάτι και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 10 - 15 λεπτά.
- Επ’ ουδενί λόγω δεν βάζουμε νερό και βράζουμε μέχρι να πιει τα υγρά της η ντομάτα και να μελώσει η σάλτσα.
- Δεν την παραβράζουμε, για να μη χάσει τη φρεσκάδα της.
- Οσο πιο λίγο βράσει, τόσο το καλύτερο.
- Ανακατεύουμε πότε-πότε για να μην αρπάξει και εν τω μεταξύ βάζουμε τα ζυμαρικά (1 πακέτο) να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από όση ώρα λέει η συσκευασία.
- Μετά, χωρίς να τα σουρώσουμε, τα μεταφέρουμε με μια πιρούνα ή λαβίδα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
- Ανακατεύουμε για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να ολοκληρωθεί το μαγείρεμά τους και να κολλήσει πάνω τους η σάλτσα.
- Αν η σάλτσα είναι «παραδεμένη», βάζουμε ελάχιστο από το νερό του βρασίματος.
- Προσθέτουμε αν θέλουμε τον βασιλικό στη μακαρονάδα, ανακατεύουμε για να πάει παντού και να μαλακώσει λίγο και προσθέτουμε 80 ml ωμό λάδι.
- Αυτή η προσθήκη θα δώσει γυαλάδα στη σάλτσα, βάθος στο χρώμα, στη μυρωδιά και τη γεύση της μακαρονάδας.
- Ανακατεύουμε, μοιράζουμε στα πιάτα, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.