Βάλτε τα παιδιά στη κουζίνα και θα φτιάξετε μαγειρικά θαύματα, όπως αυτή η μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας.

40' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και τις τρίβουμε στον τρίφτη.
  2. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μια ευρύχωρη κατσαρόλα, σκέτη, για 1 - 2 λεπτά. Μόλις κάψει η κατσαρόλα, ρίχνουμε 40 ml ελαιόλαδο και το σκόρδο. Πρέπει το σκόρδο να τσιτσιρίσει έντονα για να σκορπίσει το άρωμά του, αλλιώς δεν θα «δώσει» τίποτα στο φαγητό. Ομως δεν πρέπει να τσιγαριστεί πάνω από 20 δευτερόλεπτα, για να μη μαυρίσει και πικρίσει.
  3. Ρίχνουμε αμέσως την ντομάτα και 1/2 κουτ. σούπας αλάτι και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 10 - 15 λεπτά. Επ’ ουδενί λόγω δεν βάζουμε νερό και βράζουμε μέχρι να πιει τα υγρά της η ντομάτα και να μελώσει η σάλτσα. Δεν την παραβράζουμε, για να μη χάσει τη φρεσκάδα της. Οσο πιο λίγο βράσει, τόσο το καλύτερο. Ανακατεύουμε πότε-πότε για να μην αρπάξει και εν τω μεταξύ βάζουμε τα ζυμαρικά (1 πακέτο) να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει.
  4. Βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από όση ώρα λέει η συσκευασία. Μετά, χωρίς να τα σουρώσουμε, τα μεταφέρουμε με μια πιρούνα ή λαβίδα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να ολοκληρωθεί το μαγείρεμά τους και να κολλήσει πάνω τους η σάλτσα. Αν η σάλτσα είναι «παραδεμένη», βάζουμε ελάχιστο από το νερό του βρασίματος.
  5. Προσθέτουμε αν θέλουμε τον βασιλικό στη μακαρονάδα, ανακατεύουμε για να πάει παντού και να μαλακώσει λίγο και προσθέτουμε 80 ml ωμό λάδι. Αυτή η προσθήκη θα δώσει γυαλάδα στη σάλτσα, βάθος στο χρώμα, στη μυρωδιά και τη γεύση της μακαρονάδας. Ανακατεύουμε, μοιράζουμε στα πιάτα, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών