ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠατάτες φούρνου με κρεμμύδιαΠατάτες φούρνου με κρεμμύδια
10' προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πατάτες στη χόβολη με κολοκυθοανθούς και στάκα, αρχικά ετοιμάζουμε παχιά, μέτρια προς δυνατή θράκα (το χέρι μας να αντέχει 8-10 δευτερόλεπτα σε ύψος περίπου 10 εκ. από τη στάχτη).
  2. Τυλίγουμε όλες μαζί τις πατάτες πρώτα με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο, φτιάχνοντας ένα σφιχτό πακέτο.
  3. Το χώνουμε στη θράκα και το σκεπάζουμε με καυτή στάχτη.
  4. Ψήνουμε τις πατάτες για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Τις βγάζουμε προσεκτικά από το πακέτο, τις κόβουμε στη μέση (χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε) και χαράσσουμε ελαφρώς και χιαστί την κομμένη τους πλευρά.
  6. Τις πασπαλίζουμε με λίγο χοντρό αλάτι και το πιπέρι και τις βάζουμε σε πιατέλα.
  7. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το στακοβούτυρο μέχρι να λιώσει και σοτάρουμε τους κολοκυθοανθούς μαζί με την πιπερίτσα και το ξύσμα για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  8. Προσθέτουμε τη στάκα, την αφήνουμε να μαλακώσει και να γίνει σαν πυκνή κρέμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  9. Περιχύνουμε τις πατάτες με το μείγμα του τηγανιού, σκορπίζουμε πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 206.

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών