30'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το ντιπ
Για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Ντιπ κάππαρης
- Για να ετοιμάσουμε τους πατατοκεφτέδες με μάραθο συνοδεία «ντιπ» κάππαρης σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Κεφτέδες
- Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν.
- Εν τω μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε ταυτόχρονα το κρεμμύδι με το λάδι, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μαλακώσει σε μέτρια φωτιά για 4 - 5 λεπτά (ίσα να στεγνώσει λίγο και να γλυκάνει).
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι όσο είναι ζεστές.
- Προσθέτουμε αλατοπίπερο, το μυρωδικό και το σοταρισμένο κρεμμύδι, ζυμώνουμε και στο τέλος ρίχνουμε το αυγό, τη φρυγανιά και το αλεύρι ώστε το μείγμα να είναι τόσο πηχτό που να πλάθεται.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι.Σε ένα μεγάλο πιάτο βάζουμε αρκετό αλεύρι.
- Πλάθουμε περίπου 30 πλακέ κεφτέδες, διαμέτρου 6 εκ.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε 1 δάχτυλο λάδι.
- Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε για 2 - 3 λεπτά από τη μία πλευρά και 1 - 2 λεπτά από την άλλη. Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τους συνοδεύουμε με το ντιπ κάππαρης και μαρουλοσαλάτα.
Στο ποτήρι: Ένα χαρμάνι από Ροδίτη και Σαββατιανό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 48.