Δυναμωτική, θρεπτική και γρήγορη, αυτή η σούπα είναι ιδανική και για όσους προσέχουν τη διατροφή τους!

10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, για περίπου 1 λεπτό.
  2. Ρίχνουμε το σπιτικό ζωμό ή το νερό, τις πατάτες και αλατοπίπερο και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
  3. Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ (ή στο μούλτι σε δύο δόσεις) και προσθέτουμε τα σέσκουλα.
  4. Βράζουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, ρίχνουμε το μετσοβόνε, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Σερβίρουμε με: Ψωμί ή φρυγανιές.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών