
10'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 2Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για τη πατατόσουπα με σέσκουλα , σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, για περίπου 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε το σπιτικό ζωμό ή το νερό, τις πατάτες και αλατοπίπερο και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
- Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ (ή στο μούλτι σε δύο δόσεις) και προσθέτουμε τα σέσκουλα.
- Βράζουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, ρίχνουμε το μετσοβόνε, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε την πατατόσουπα με σέσκουλα με ψωμί ή φρυγανιές.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 107.