ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΈτοιμα ταρτάκια με κατίκι και καπνιστή πέστροφαΈτοιμα ταρτάκια με κατίκι και καπνιστή πέστροφα
30' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Τεμάχια: 20

Για την κρέμα γιαουρτιού

Για το γαρνίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πατατούλες με πέστροφα και κρέμα γιαουρτιού, αρχικά πλένουμε καλά τις πατάτες και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Στη συνέχεια, βράζουμε τις πατάτες (με τη φλούδα) σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν μεν αλλά όχι τελείως.
  3. Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες, τις σουρώνουμε, τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος, τις ρίχνουμε σε ένα μπολ και τις ανακατεύουμε με αρκετό αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη.
  4. Κατόπιν τις στρώνουμε σε ένα ταψί με τη φλούδα προς τα κάτω.
  5. Τις ψήνουμε για 20-25 λεπτά στον φούρνο.
  6. Τις αφήνουμε να κρυώσουν στην πιατέλα που θα τις σερβίρουμε.

Κρέμα γιαουρτιού

  1. Βάζουμε στο μούλτι την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε μέχρι να πήξει και να γίνει σαν σαντιγί.
  2. Χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη καλά όλα τα υλικά (εκτός από τη σαντιγί) σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
  3. Ενσωματώνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε για λίγο ακόμη.
  4. Βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού από την κρέμα στο κέντρο της κάθε μισής πατάτας.
  5. Χωρίζουμε τα φιλέτα της πέστροφας και τα κόβουμε σε 20 κομματάκια.
  6. Βάζουμε ένα κομματάκι πέστροφας πάνω στην κρέμα και γαρνίρουμε με το σχοινόπρασο ή τον μαϊντανό. Σερβίρουμε αμέσως.

Μυστικά

Αντί για πέστροφα μπορούμε να βάλουμε την ίδια ποσότητα σε καπνιστό σολομό ή 10 φέτες προσούτο κομμένες στη μέση ή 1 κουτ. σούπας αυγά σολομού ή ρέγγας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 33.

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Πέστροφα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών