Η Νένα έχει κέφια και φτιάχνει μια εκλεκτή λιχουδιά που θα αρέσει σε όλους.

20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 20 τμχ.

Για την κρέμα γιαουρτιού

Για το γαρνίρισμα

Διαδικασία

  1. Πλένουμε καλά τις πατατούλες και τις βράζουμε με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν μεν αλλά όχι τελείως.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες, τις σουρώνουμε, τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος, τις ρίχνουμε σε ένα μπολ και τις ανακατεύουμε με αρκετό αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη. Κατόπιν τις στρώνουμε σε ένα ταψί με τη φλούδα προς τα κάτω και τις ψήνουμε για άλλα 20-25 λεπτά στο φούρνο. Τις αφήνουμε να κρυώσουν στην πιατέλα που θα τις σερβίρουμε.
  3. Κρέμα γιαουρτιού: Βάζουμε στο μούλτι την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε μέχρι να πήξει και να γίνει σαν σαντιγί. Χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ (εκτός από τη σαντιγί) μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Ενσωματώνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύοντας για λίγο ακόμη. Με ένα κουταλάκι βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού από την κρέμα στο κέντρο της κάθε μισής πατάτας. Χωρίζουμε τα φιλέτα της πέστροφας και τα κόβουμε σε 20 κομματάκια. Βάζουμε ένα κομματάκι πέστροφας πάνω στην κρέμα και γαρνίρουμε με το σχοινόπρασο ή τον μαϊντανό. Σερβίρουμε αμέσως.
  4. Συμβουλή: Αντί για πέστροφα μπορούμε να βάλουμε την ίδια ποσότητα σε καπνιστό σολομό ή 10 φέτες προσιούτο κομμένες στη μέση ή 1 κουτ. σούπας αυγά σολομού ή ρέγγας.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών