
30'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Τεμάχια: 20Για την κρέμα γιαουρτιού
Για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πατατούλες με πέστροφα και κρέμα γιαουρτιού, αρχικά πλένουμε καλά τις πατατούλες.
- Στη συνέχεια, τις βράζουμε με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν μεν αλλά όχι τελείως.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες, τις σουρώνουμε, τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος, τις ρίχνουμε σε ένα μπολ και τις ανακατεύουμε με αρκετό αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη.
- Κατόπιν τις στρώνουμε σε ένα ταψί με τη φλούδα προς τα κάτω.
- Τις ψήνουμε για άλλα 20-25 λεπτά στον φούρνο.
- Τις αφήνουμε να κρυώσουν στην πιατέλα που θα τις σερβίρουμε.
Κρέμα γιαουρτιού
- Βάζουμε στο μούλτι την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε μέχρι να πήξει και να γίνει σαν σαντιγί.
- Χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ (εκτός από τη σαντιγί) μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
- Ενσωματώνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύοντας για λίγο ακόμη.
- Με ένα κουταλάκι βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού από την κρέμα στο κέντρο της κάθε μισής πατάτας.
- Χωρίζουμε τα φιλέτα της πέστροφας και τα κόβουμε σε 20 κομματάκια.
- Βάζουμε ένα κομματάκι πέστροφας πάνω στην κρέμα και γαρνίρουμε με το σχοινόπρασο ή τον μαϊντανό.
- Σερβίρουμε, τις πατατούλες με πέστροφα και κρέμα γιαουρτιού, αμέσως.
Μυστικά
Αντί για πέστροφα μπορούμε να βάλουμε την ίδια ποσότητα σε καπνιστό σολομό ή 10 φέτες προσιούτο κομμένες στη μέση ή 1 κουτ. σούπας αυγά σολομού ή ρέγγας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 33.