Πεπόνι γεμιστό βήμα-βήμα Πεπόνι γεμιστό βήμα-βήμα

Για να φτιάξουμε το γεμιστό πεπόνι ξεκινάμε πλένοντας το πεπόνι. Κόβουμε από πάνω το καπάκι του.

Πεπόνι γεμιστό βήμα-βήμα Πεπόνι γεμιστό βήμα-βήμα

Αδειάζουμε τα σπόρια και ένα μέρος της σάρκας. Αναποδογυρίζουμε το πεπόνι και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά.

Πεπόνι γεμιστό βήμα-βήμα Πεπόνι γεμιστό βήμα-βήμα

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Το βάζουμε σε ένα μεγάλο ανοξείδωτο μπολ και το αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο μέχρι να πήξει ελαφρώς, αλλά όχι να σφίξει.

Πεπόνι γεμιστό βήμα-βήμα Πεπόνι γεμιστό βήμα-βήμα

Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα κόβουμε στη μέση. Ρίχνουμε τα κεράσια μέσα στο πεπόνι.

Πεπόνι γεμιστό βήμα-βήμα Πεπόνι γεμιστό βήμα-βήμα

Από πάνω αδειάζουμε το ζελέ. Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι ώστε να μην σταθούν όλα τα κεράσια στον πάτο.

Πεπόνι γεμιστό βήμα-βήμα Πεπόνι γεμιστό βήμα-βήμα

Κλείνουμε το πεπόνι με το καπάκι του και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες. Κόβουμε το πεπόνι σε μεγάλες φέτες και σερβίρουμε.

Πεπόνι γεμιστό βήμα-βήμα

30' προετοιμασία
4 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το γεμιστό πεπόνι ξεκινάμε πλένοντας το πεπόνι. Κόβουμε από πάνω το καπάκι του (το κρατάμε) τόσο όσο να χωράει μέσα ένα κουτάλι της σούπας.
  2. Αδειάζουμε τα σπόρια και ένα μέρος της σάρκας –όχι όλη, γιατί θέλουμε το ζελέ να έχει πεπονοπερίβλημα. Αναποδογυρίζουμε το πεπόνι και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά.
  3. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Το βάζουμε σε ένα μεγάλο ανοξείδωτο μπολ και το αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο μέχρι να πήξει ελαφρώς, αλλά όχι να σφίξει.
  4. Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα κόβουμε στη μέση. Ρίχνουμε τα κεράσια μέσα στο πεπόνι.
  5. Από πάνω αδειάζουμε το ζελέ. Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι ώστε να μην σταθούν όλα τα κεράσια στον πάτο.
  6. Κλείνουμε το πεπόνι με το καπάκι του και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
  7. Κόβουμε το πεπόνι σε μεγάλες φέτες και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 2.

Άρθρα και Συνταγές με Κεράσι

Άρθρα και Συνταγές με Πεπόνι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών