
10'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Πασπαλίζουμε τα φιλέτα ψαριού με το χοντρό αλάτι και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
- Kόβουμε 4 κομμάτια λαδόκολλας σε διαστάσεις περίπου 30 x 40 εκ. το καθένα και τα απλώνουμε στην επιφάνεια εργασίας.
- Στο κέντρο κάθε λαδόκολλας βάζουμε από 1 κλωνάρι δεντρολίβανου ή 2 κλωνάρια μαϊντανού και 2 ροδέλες ντομάτας.
- Από πάνω βάζουμε το ψάρι και περιχύνουμε με περίπου 1 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού.
- Μοιράζουμε τις υπόλοιπες ροδέλες ντομάτας, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και διπλώνουμε τις άκρες κάθε λαδόκολλας, ώστε να τις κλείσουμε σαν πακέτο για να μη διαφύγουν τα ζουμιά κατά το ψήσιμο.
- Τα βάζουμε όλα σε ένα ρηχό ταψί, που ιδανικά να τα χωράει ακριβώς, και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
- Αν θέλουμε, σερβίρουμε το ψάρι μέσα στη λαδόκολλα. Ανοίγουμε προσεκτικά τη λαδόκολλα, για να μην καούμε από τους ατμούς, περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Συνοδεύουμε με αφράτο πιλάφι ή με πατατοσαλάτα.
Στο ποτήρι μας: Ας δοκιμάσουμε ισπανικά! Ροζέ από Tempranillo ή ένα θεσπέσιο λευκό Albario από τη Γαλικία.