15'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 2Για την κρέμα κολοκυθανθών
Διαδικασία
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για την κρέμα και τόσο νερό ώστε ίσα ίσα να τα καλύπτει.
- Σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Αδειάζουμε το όλον στον πολυκόφτη και πολτοποιούμε μέχρι να σχηματιστεί μια ρευστή κρέμα.
- Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα ψάρια με τους μαραθόσπορους για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Βάζουμε τα ψάρια σε ταψί, τα περιχύνουμε με το λάδι του τηγανιού και ψήνουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να γίνουν.
- Μοιράζουμε την κρέμα στα πιάτα, βάζουμε από πάνω τα ψάρια και περιχύνουμε με ωμό λάδι.