Εύκολο, πρωτότυπο, μυρωδάτο και πεντανόστιμο φαγητό. Στη Λήμνο συνηθίζουν τα ψάρια με τους κολοκυθοανθούς, η κρέμα τους όμως είναι έμπνευση του Λουκά Μάιλερ, σεφ του εστιατορίου «Έννοια πο’χεις».

10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Για την κρέμα κολοκυθανθών

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για την κρέμα και τόσο νερό ώστε ίσα ίσα να τα καλύπτει. Σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Αδειάζουμε το όλον στον πολυκόφτη και πολτοποιούμε μέχρι να σχηματιστεί μια ρευστή κρέμα.
  2. Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα ψάρια με τους μαραθόσπορους για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Βάζουμε τα ψάρια σε ταψί, τα περιχύνουμε με το λάδι του τηγανιού και ψήνουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να γίνουν. Μοιράζουμε την κρέμα στα πιάτα, βάζουμε από πάνω τα ψάρια και περιχύνουμε με ωμό λάδι

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών