30' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το αυγολέμονο

Διαδικασία

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φιλέτα ψαριού για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  2. Με τρυπητή σπάτουλα τα βγάζουμε σε μια πιατέλα -τα αφήνουμε ξεσκέπαστα να κρυώσουν, για να μη συνεχίσουν να ψήνονται- και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι.
  3. Το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 5 - 6 λεπτά, κατόπιν προσθέτουμε τη σελινόριζα, σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμα, ρίχνουμε και τα χόρτα, ανακατεύουμε για 2 - 3 λεπτά, περιχύνουμε με 600 ml ζεστό νερό, σκεπάζουμε, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση και ανακατεύουμε να πέσουν λίγο τα χόρτα. Αν σωθούν τα υγρά, προσθέτουμε επιπλέον νερό και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
  4. Μόλις 5 λεπτά πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον κουρκουμά, τον κόλιανδρο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον άνηθο, το δυόσμο, ανακατεύουμε καλά, βάζουμε πάνω από τα χόρτα τα κομμάτια του ψαριού, σείουμε την κατσαρόλα, σκεπάζουμε με το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
  5. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο (θα έχει μείνει ζουμάκι), αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.

Αυγολέμονο

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
  2. Σε άλλο μεγάλο μπολ χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τους κρόκους με το χυμό λεμονιού.
  3. Με μια σπάτουλα ενσωματώνουμε στο μείγμα αυτό τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις, για να μη χάσει τον όγκο της, και σταδιακά προσθέτουμε λίγο-λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας ανακατεύοντας με ένα πιρούνι απαλά.
  4. Με προσοχή αδειάζουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, την ανακινούμε, να πάει παντού η σάλτσα και να αναμειχθεί με το φαγητό.

Σερβίρισμα

  1. Αφαιρούμε το δαφνόφυλλο και σερβίρουμε στα πιάτα συνοδεύοντας με ψωμί και ελιές.

Στο ποτήρι μας ένα δυναμικό, μέτριας αρωματικής έντασης Sauvignon blanc, μια Μαντινεία.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών