30' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Τρίβουμε τα κελύφη των μυδιών με συρμάτινη βούρτσα, ώστε να απομακρύνουμε τις ακαθαρσίες.
  2. Με το χέρι τραβάμε και αφαιρούμε τον βύσσο (το γένι). Τα πλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι, σε μέτρια φωτιά, το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά για 1/2-1 λεπτό.
  3. Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
  4. Ρίχνουμε τα 600 ml νερό (αν έχουμε, μπορούμε να βάλουμε σπιτικό ζωμό ψαριού, για περισσότερη ένταση στη γεύση), τον κρόκο Κοζάνης με το νερό και το κρασί και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να αρχίσουν τα υλικά να βράζουν.
  5. Προσθέτουμε το κουσκούς, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
  6. Το κουσκούς πρέπει να καλύπτεται από υγρό κατά τη διάρκεια του βρασμού και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε και άλλο νερό.
  7. Προσθέτουμε τα μύδια και βράζουμε με κλειστό καπάκι για 3-4 λεπτά ακόμα ή μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό και φρέσκο πιπέρι.
  8. Δοκιμάζουμε το αλάτι και, αν θέλουμε, προσθέτουμε και λίγο χυμό λεμονιού.

Σαντορίνη φρέσκια, δεξαμενής.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 147.

Άρθρα και Συνταγές με Κους κους

Άρθρα και Συνταγές με Μύδια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών