10'
προετοιμασία
10' τηγάνισμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τις πιπεριές τηγανητές με γιαούρτι και σουμάκ, σε ένα μεγάλο τηγάνι (ή σε μικρότερο, σε δόσεις) ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις πιπεριές.
- Οταν ροδίσουν από τη μία πλευρά, τις γυρίζουμε από την άλλη, σκεπάζουμε με ένα καπάκι (από κατσαρόλα, αν δεν έχει το τηγάνι μας)και τις ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
- Ξεσκεπάζουμε προσεκτικά -γιατί οι πιπεριές πιτσιλάνε- και περιχύνουμε με το ξίδι.
- Τις γυρίζουμε άλλη μία φορά με μια σπάτουλα και, όταν εξατμιστεί το ξίδι, τις βγάζουμε σε ένα πιάτο.
- Ρίχνουμε από πάνω το γιαούρτι, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το σουμάκ και το μαυροκούκι.
- Σερβίρουμε τις τηγανητές πιπεριές με γιαούρτι και σουμάκ ζεστές, με αραβικές πίτες ή ζεστό ψωμί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 90.