10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 30 τμχ.

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας (σε θερμοκρασία δωματίου) σε δέκα λωρίδες κατά πλάτος και μετά σε τρεις κατά μήκος. Εχουμε έτσι 30 κομμάτια ζύμης.
  2. Παίρνουμε ένα ένα τα κομμάτια, τα στρίβουμε με τα χέρια και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε ελαφρώς μ’ ένα πιρούνι τους κρόκους αυγών. Μ' ένα πινελάκι αλείφουμε τις πλεξούδες με το αυγό. Ανακατεύουμε τα σουσάμια και πασπαλίζουμε τις πλεξούδες. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών