ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣφολιατάκια με κάριΣφολιατάκια με κάρι
10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Τεμάχια: 30 τμχ.

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις «πλεξούδες» σφολιάτας με δυο λογιών σουσάμι προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  2. Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας (σε θερμοκρασία δωματίου) σε δέκα λωρίδες κατά πλάτος και μετά σε τρεις κατά μήκος.
  3. Έχουμε έτσι 30 κομμάτια ζύμης.
  4. Παίρνουμε ένα ένα τα κομμάτια, τα στρίβουμε με τα χέρια και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
  5. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε ελαφρώς μ’ ένα πιρούνι τους κρόκους αυγών.
  6. Μ' ένα πινελάκι αλείφουμε τις πλεξούδες με το αυγό.
  7. Ανακατεύουμε τα σουσάμια και πασπαλίζουμε τις πλεξούδες.
  8. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 34.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Σουσάμι

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών