10'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Τεμάχια: 30 τμχ.Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις «πλεξούδες» σφολιάτας με δυο λογιών σουσάμι προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας (σε θερμοκρασία δωματίου) σε δέκα λωρίδες κατά πλάτος και μετά σε τρεις κατά μήκος.
- Έχουμε έτσι 30 κομμάτια ζύμης.
- Παίρνουμε ένα ένα τα κομμάτια, τα στρίβουμε με τα χέρια και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
- Σε ένα μπολάκι χτυπάμε ελαφρώς μ’ ένα πιρούνι τους κρόκους αυγών.
- Μ' ένα πινελάκι αλείφουμε τις πλεξούδες με το αυγό.
- Ανακατεύουμε τα σουσάμια και πασπαλίζουμε τις πλεξούδες.
- Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 34.