ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜανιτάρια σοταρισμέναΜανιτάρια σοταρισμένα
15' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πλευρώτους με μουστάρδα και δεντρολίβανο, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C.
  2. Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα ταψί που να χωράει τα πλευρώτους σε μονή στρώση και τα στρώνουμε με το κοτσάνι προς τα πάνω.
  3. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τον ζωμό ή το νερό, τη μουστάρδα, το δεντρολίβανο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε με πιρούνι, να αναμειχθούν.
  4. Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα μανιτάρια και ανακατεύουμε απαλά.
  5. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν, αλλά να είναι ζουμερά.
  6. Σερβίρουμε τα μανιτάρια με τη σάλτσα τους και συνοδεύουμε με λαχανοσαλάτα, πράσινες ελιές και κρίθινα παξιμάδια.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT