Τα αγαπημένα μας μανιτάρια λεμονάτα στο φούρνο με μουστάρδα και δεντρολίβανο.

15' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C.
  2. Παίρνουμε ένα ταψί που να χωράει τα πλευρώτους σε μονή στρώση και τα στρώνουμε με το κοτσάνι προς τα πάνω.
  3. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το ζωμό ή το νερό, τη μουστάρδα, το δεντρολίβανο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε με πιρούνι, να αναμειχθούν.
  4. Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα μανιτάρια, ανακατεύουμε απαλά και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν, αλλά να είναι ζουμερά.
  5. Σερβίρουμε τα μανιτάρια με τη σάλτσα τους και συνοδεύουμε με λαχανοσαλάτα, πράσινες ελιές και κρίθινα παξιμάδια.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών