15'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πλευρώτους με μουστάρδα και δεντρολίβανο, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C.
- Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα ταψί που να χωράει τα πλευρώτους σε μονή στρώση και τα στρώνουμε με το κοτσάνι προς τα πάνω.
- Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τον ζωμό ή το νερό, τη μουστάρδα, το δεντρολίβανο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε με πιρούνι, να αναμειχθούν.
- Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα μανιτάρια και ανακατεύουμε απαλά.
- Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν, αλλά να είναι ζουμερά.
- Σερβίρουμε τα μανιτάρια με τη σάλτσα τους και συνοδεύουμε με λαχανοσαλάτα, πράσινες ελιές και κρίθινα παξιμάδια.