20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τον πουρέ με κολοκύθα, πατάτες και κόλιανδρο ξεκινάμε και καθαρίζουμε την κολοκύθα από φλούδα, σπόρους και ίνες.
  2. Καθαρίζουμε και τις πατάτες.
  3. Κόβουμε την κολοκύθα και τις πατάτες σε μέτρια κομμάτια.
  4. Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Αυτό μπορεί να πάρει γύρω στα 20 - 30 λεπτά.
  6. Σουρώνουμε τα υλικά, τα αφήνουμε να στραγγίξουν και τα περνάμε από το μύλο λαχανικών ή τα λιώνουμε με το πρες πουρέ.
  7. Αδειάζουμε τον πουρέ στην κατσαρόλα και τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά.
  8. Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίσει να στεγνώνει ο πουρές.
  9. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την κρέμα, το γάλα και τον κόλιανδρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  10. Αποσύρουμε από τη φωτιά όταν ο πουρές δέσει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 43.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT