20'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τον πουρέ με κολοκύθα, πατάτες και κόλιανδρο ξεκινάμε και καθαρίζουμε την κολοκύθα από φλούδα, σπόρους και ίνες.
- Καθαρίζουμε και τις πατάτες.
- Κόβουμε την κολοκύθα και τις πατάτες σε μέτρια κομμάτια.
- Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
- Αυτό μπορεί να πάρει γύρω στα 20 - 30 λεπτά.
- Σουρώνουμε τα υλικά, τα αφήνουμε να στραγγίξουν και τα περνάμε από το μύλο λαχανικών ή τα λιώνουμε με το πρες πουρέ.
- Αδειάζουμε τον πουρέ στην κατσαρόλα και τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά.
- Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίσει να στεγνώνει ο πουρές.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την κρέμα, το γάλα και τον κόλιανδρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά όταν ο πουρές δέσει.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 43.