![Μανέστρα με κολοκυθάκια και σπαράγγια στην κατσαρόλα](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/05/manestra-me-kolokythakia-kai-sparaggia-stin-katsarola-gastronomos-420x560.jpg?v=1715595377)
40'
προετοιμασία
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 8Για το ντρέσινγκ
Διαδικασία
- Για την πράσινη σαλάτα με σπαράγγια, φράουλες και μυζήθρα, ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε τα σπαράγγια για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα βρέχουμε με παγωμένο νερό, για να διατηρήσουν το χρώμα τους.
Ντρέσινγκ
- Πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι όλα τα υλικά, μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο και ρευστό μείγμα, και αφήνουμε στην άκρη.
Σαλάτα
- Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε τις πρασινάδες, τα κρεμμυδάκια, τα σπαράγγια, το μάραθο, τις φράουλες και αλατοπίπερο.
- Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 96.