
40'
προετοιμασία
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 8Για το ντρέσινγκ
Διαδικασία
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε τα σπαράγγια για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα βρέχουμε με παγωμένο νερό, για να διατηρήσουν το χρώμα τους.
Ντρέσινγκ
- Πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι όλα τα υλικά, μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο και ρευστό μείγμα, και αφήνουμε στην άκρη.
Σαλάτα
- Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε τις πρασινάδες, τα κρεμμυδάκια, τα σπαράγγια, το μάραθο, τις φράουλες και αλατοπίπερο. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 96.