20'
προετοιμασία
10' τηγάνισμα
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πρασο-κιμαδοκροκέτες, αρχικά βάζουμε, τα πράσα σε κατσαρόλα με νερό ίσα να τα σκεπάζει και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
- Στη συνέχεια, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά χωρίς να τα στύψουμε, για περίπου 30 λεπτά.
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια, σε μέγεθος μικρού αυγού.
- Βάζουμε περίπου 3 εκ. από τον πάτο του τηγανιού ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Τηγανίζουμε τις κροκέτες (χωρίς να τις αλευρώσουμε) σε δόσεις για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σερβίρουμε, τις πρασο-κιμαδοκροκέτες, ζεστές συνοδεία γιαουρτιού με καυτερή πάπρικα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 90.