ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεφτέδες φούρνου με λεμονάτα πράσαΚεφτέδες φούρνου με λεμονάτα πράσα
20' προετοιμασία
10' τηγάνισμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πρασο-κιμαδοκροκέτες, αρχικά βάζουμε, τα πράσα σε κατσαρόλα με νερό ίσα να τα σκεπάζει και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά χωρίς να τα στύψουμε, για περίπου 30 λεπτά.
  3. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Πλάθουμε κεφτεδάκια, σε μέγεθος μικρού αυγού.
  5. Βάζουμε περίπου 3 εκ. από τον πάτο του τηγανιού ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  6. Τηγανίζουμε τις κροκέτες (χωρίς να τις αλευρώσουμε) σε δόσεις για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  7. Σερβίρουμε, τις πρασο-κιμαδοκροκέτες, ζεστές συνοδεία γιαουρτιού με καυτερή πάπρικα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 90.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT