30'
προετοιμασία
40' ψήσιμο
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 10'
Υλικά
Τεμάχια: 1Διαδικασία
- Στον κάδο του μίξερ πάγκου ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το νερό και τα 100 ml ελαιόλαδο και τα ζυμώνουμε με τον γάντζο για 10-12 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη μέτρια και ομοιογενή.
- Την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι, σκεπάζουμε τον κάδο με βαμβακερό πανί και αφήνουμε σε σχετικά ζεστό μέρος για 15-20 λεπτά, να ξεκουραστεί η ζύμη.
- Τη μεταφέρουμε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και την πιέζουμε με τις παλάμες μας να απλώσει και να γίνει κυκλική, με πάχος 1,5-2 εκ.
- Τη μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τη σκεπάζουμε χαλαρά με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για άλλα 20-30 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Την αλείφουμε με λίγο νερό και την πασπαλίζουμε με το σουσάμι, το πιπέρι και το αλάτι.
- Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Aν δούμε ότι σκουραίνει πολύ η επιφάνεια, την καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 180.