30' προετοιμασία
40' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 10'

Υλικά

Τεμάχια: 1

Διαδικασία

  1. Στον κάδο του μίξερ πάγκου ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το νερό και τα 100 ml ελαιόλαδο και τα ζυμώνουμε με τον γάντζο για 10-12 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη μέτρια και ομοιογενή.
  2. Την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι, σκεπάζουμε τον κάδο με βαμβακερό πανί και αφήνουμε σε σχετικά ζεστό μέρος για 15-20 λεπτά, να ξεκουραστεί η ζύμη.
  3. Τη μεταφέρουμε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και την πιέζουμε με τις παλάμες μας να απλώσει και να γίνει κυκλική, με πάχος 1,5-2 εκ.
  4. Τη μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τη σκεπάζουμε χαλαρά με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για άλλα 20-30 λεπτά.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  6. Την αλείφουμε με λίγο νερό και την πασπαλίζουμε με το σουσάμι, το πιπέρι και το αλάτι.
  7. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Aν δούμε ότι σκουραίνει πολύ η επιφάνεια, την καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 180.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών