10'
προετοιμασία
10' ψήσιμο
30'
αναμονή
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ψαρονέφρι με άρωμα εσπεριδοειδών, αρχικά βάζουμε, σε ένα βαθύ μπολ, το ψαρονέφρι, το λεμόνι, το πορτοκάλι, το δεντρολίβανο, το θυμάρι και τα περιχύνουμε με τα 2/3 της ζεστής γλυκόξινης μαρινάδας.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά, να μαριναριστεί το ψαρονέφρι.
- Στραγγίζουμε το ψαρονέφρι από τη μαρινάδα και το σκουπίζουμε ελαφρώς με χαρτί κουζίνας.
- Το αλατοπιπερώνουμε και το αλείφουμε με το ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Ψήνουμε τις φέτες από το ψαρονέφρι για περίπου 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνει.
- Σερβίρουμε το ψαρονέφρι με την υπόλοιπη μαρινάδα (σαν αραιή σος) και απλή πατατοσαλάτα με θυμάρι και φρέσκο κρεμμυδάκι.
Ένα φρουτώδες λευκό ξηρό Μοσχάτο Σάμου ή ένα Semillon, εναλλακτικά ένα ροζέ από Malbec.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 114.