ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣψαρονέφρι κυδωνάτο με τζίντζερ και μπράντιΨαρονέφρι κυδωνάτο με τζίντζερ και μπράντι
10' προετοιμασία
10' ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ψαρονέφρι με άρωμα εσπεριδοειδών, αρχικά βάζουμε, σε ένα βαθύ μπολ, το ψαρονέφρι, το λεμόνι, το πορτοκάλι, το δεντρολίβανο, το θυμάρι και τα περιχύνουμε με τα 2/3 της ζεστής γλυκόξινης μαρινάδας.
  2. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά, να μαριναριστεί το ψαρονέφρι.
  3. Στραγγίζουμε το ψαρονέφρι από τη μαρινάδα και το σκουπίζουμε ελαφρώς με χαρτί κουζίνας.
  4. Το αλατοπιπερώνουμε και το αλείφουμε με το ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές.
  5. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  6. Ψήνουμε τις φέτες από το ψαρονέφρι για περίπου 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνει.
  7. Σερβίρουμε το ψαρονέφρι με την υπόλοιπη μαρινάδα (σαν αραιή σος) και απλή πατατοσαλάτα με θυμάρι και φρέσκο κρεμμυδάκι.

Ένα φρουτώδες λευκό ξηρό Μοσχάτο Σάμου ή ένα Semillon, εναλλακτικά ένα ροζέ από Malbec.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 114.

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών